Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy az utóbbi fél évben hányszor kívántam édességet. Teljesen elmúlt ez rég gyakorta jelentkező vágyakozás.
Tegnap azonban megtörtént, sebtében előkaptam a palacsintasütőt és a nyírfacukros meggylekvárt.
Lekváros palacsinta
Hozzávalók:
2 db tojás
2 ek gesztenyeliszt - itt beszerezhető
1 tk olajessimo - itt beszerezhető
1 kk cukressimo - itt beszerezhető
nyírfa cukorral készült meggylekvár - itt beszerezhető
szódavíz
Elkészítése:
Kikeverem a tojásokat a gesztenyeliszttel, a cukorral és a szódavízzel. A palacsintasütőt vékonyan kikenem olajjal és merőkanállal adagolva egyenként kisütöm. Meggylekvárral töltöm.
Hétfői menü
reggeli: - limonádé, őszibarack, kávé
ebéd: - lekváros palacsinta
vacsora: angolszalonna, sajt, paprika
Jártam a szőlőben is, feltöltöttem a kamrát friss, vegyszermentes alapanyagokkal.
Vacsora
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése