Ahogy azt tegnap jeleztem: betakarítás a szőlőben
A szombati vendégség ihlette a vasárnapi ebédet. A gyerekeknek pogácsát sütöttem hozzá.
Vasárnapi menü
reggeli: - limonádé, szőlő, kávé
ebéd és vacsora: - gulyásleves
Gulyásleves
Hozzávalók:
1/2 kg felkockázott sertéscomb
1 szál sárgarépa
1 szál paszternák
1 szál petrezselyem gyökér
1 fej hagyma
1 ek zsír
só, őrölt paprika
Elkészítése:
A hagymát felkockázom és a zsíron megdinsztelem. Megszórom a paprikával, beleforgatom a húst, sózom és kevés vízzel fedő alatt párolom. Amikor a hús puhulni kezd belekeverem a felkarikázott zöldségeket, felöntöm vízzel és készre főzöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése