Úgy tudok örülni az új dolgaimnak, akár egy gyermek. Az aszalóban elkészült eper és az eperlap okozza ezt az érzést. Fantasztikus, ha az ember teheti azt, amit nagyon szeret, ami kiváltja ezt az érzetet. Amúgy is tele vagyok izgalommal, nemsokára költözöm, új munkákat tervezek...
Elkészült az első aszalvány
Keddi menü
reggeli: - limonádé, eper, kávé
ebéd: - vadas
vacsora: - vadas
Gyors vadas
Hozzávalók:
6 szelet marhahús
5 dkg szalonna
2 fej hagyma
2 sárgarépa
2 petrezselyem gyökér
só, babérlevél, mustár, méz, durvára őrölt bors
Elkészítése:
A szalonnát felkockázom és a zsírjára sütöm. Szűrőkanállal kiszedem a pörcöt és a hús szeleteket mindkét oldalán megpirítom és ezt is kiszedem. A visszamaradt zsíron megfonnyasztom a már előre lereszelt zöldségeket. Visszateszem a húst, a szalonnát, sózom, borsozom és felengedem annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt puhára párolom. A végén ízesítem a mustárral és a mézzel. Mire a hús megpuhul a zöldségek szétfőnek, sűrű mártás lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése