Szülinapoztunk tegnap, eperszezon közepette, nagy fiam a 29. epertortáját kapta. Az idén kettőt is, mert a felesége is sütött egyet. A hagyományt nem akartam megszakítani, így a szokásos kedvenc, a gríz krémes készült. Ezt nem tudom paleosítani, így a receptet nem közlöm. Ha kéri valaki, akkor elküldöm e-mailban.
Szombati menü
reggeli: - limonádé, eper, kávé
ebéd: - húsleves, tatárbeefsteak
vacsora: - a levesben főtt hús és zöldségek
Szombati menü
reggeli: - limonádé, eper, kávé
ebéd: - húsleves, tatárbeefsteak
vacsora: - a levesben főtt hús és zöldségek
Húsleves
A levesben velős csont is főtt a gyerekek örömére
Tatárbeefsteak
Hozzávalók:
1 kg bélszín
2 fej hagyma/felkockázva
2 gerezd fokhagyma/felkockázva
5 tojássárgája
3 tk őrölt paprika
só, bors, mustár, olajessimo - itt beszerezhető
Elkészítése:
A bélszínt csíkokra vágom és bepácolom olajjal, mustárral és borssal. 2-3 napot érlelem. Kétszer átdarálom
és bekeverem az alapanyagokkal. A gyerekek pirítósra, én uborkakarikákra kenem.
A torták
1 megjegyzés:
Kérlek küld el nekem a torta receptjét.
Köszönöm!
Havasné /bozsi61@gmail.com/
Megjegyzés küldése