Sorban jönnek a kis paleo kertem ajándékai. Öröm ezek feldolgozása és fogyasztása. Ez valóban tiszta táplálék. Saját termés a tök, saját készítés a sajt.
Hétfői menü
reggeli: - uborkás, gyombéres, mentás, citromos koktél, sárgabarack, kávé
ebéd: - rakott tök, koktél
vacsora: - ebéd maradék, koktél
Hétfői menü
reggeli: - uborkás, gyombéres, mentás, citromos koktél, sárgabarack, kávé
ebéd: - rakott tök, koktél
vacsora: - ebéd maradék, koktél
Rakott tök
Hozzávalók:
1 db zsenge tök
25 dkg darált hús
1 ek kókuszolaj - itt beszerezhető
1 ek kókuszolaj - itt beszerezhető
20 dkg sajt
1 fej hagyma
1 doboz zabtejszín - itt beszerezhető
1 csokor kapor
só, durvára őrölt bors
Elkészítése:
A tököt lereszelem, besózom és fél órát állni hagyom. Közben a hagymát felkockázom és a kókuszolajon megdinsztelem, hozzákeverem a húst, sózom, borsozom, puhára párolom és lesütöm a zsírjára. A sajtot lereszelem. Kinyomkodom a tökből a vizet és egy jénai tálba helyezem a felét, megszórom a sajt felével, aztán jön a húsos ragu, majd a sajt és a tök. A zabtejszínt kikeverem sóval és az apróra vágott kaporral és a tetejére öntöm. Előmelegített sütőben fél órát sütöm.
1 csokor kapor
só, durvára őrölt bors
Elkészítése:
A tököt lereszelem, besózom és fél órát állni hagyom. Közben a hagymát felkockázom és a kókuszolajon megdinsztelem, hozzákeverem a húst, sózom, borsozom, puhára párolom és lesütöm a zsírjára. A sajtot lereszelem. Kinyomkodom a tökből a vizet és egy jénai tálba helyezem a felét, megszórom a sajt felével, aztán jön a húsos ragu, majd a sajt és a tök. A zabtejszínt kikeverem sóval és az apróra vágott kaporral és a tetejére öntöm. Előmelegített sütőben fél órát sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése