Minden alkalomnak örülök, amikor a rohanóvá vált életemben a konyhában tölthetek. Tegnap itthon voltam délidőben, volt hozzávaló is...
Szerdai menü
reggeli: - limonádé, körte, őszibarack
ebéd: - szalonnás, hagymás máj
vacsora: - ua. hidegen (hidegen még finomabb)
Szerdai menü
reggeli: - limonádé, körte, őszibarack
ebéd: - szalonnás, hagymás máj
vacsora: - ua. hidegen (hidegen még finomabb)
Szalonnás, hagymás máj
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj
20 dkg császárhús
1 fej hagyma
1 ek mangalicazsír
só, bors
Elkészítése:
A felforrósított zsíron először a császárhúst megpirítom, aztán teszem rá a májat és a felkarikázott hagymát. Fűszerezem és fedő alatt párolom, végül fedő nélkül lesütöm. A máj sózásáról úgy tudtam, hogy csak sütés után szabad. Új információ, hogy sütés előtt fél órával sózzuk. Így tettem most és valóban jobb, nem keményedik be.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése