Pécsett jártam, egy házi filmvetítésre hívtak a barátaim. A filmről sajnálattal nem írhatok, mert nyilvánosan, jogdíj problémák miatt nem forgalmazható. Írhatok viszont a barátnőm vendégszeretetéről, figyelmességéről, aki paleo ebéddel várt, ráadásul olyannal, amit az én receptúrámból készített. Nagy öröm ez, sikerélmény nekem a folytatáshoz. Bevallom, mostanában foglalkoztat az a gondolat, hogy -elérve az egy évet- befejezem a napi posztolást.
Pénteki menü
reggeli: - limonádé, alma, kávé
ebéd - vacsora:- rakott karfiol, csokis, mazsolás muffin
A recept a 8. napi bejegyzésemben található, mivel a fényképezőm itthon maradt, ezt bemásolom.
Pénteki menü
reggeli: - limonádé, alma, kávé
ebéd - vacsora:- rakott karfiol, csokis, mazsolás muffin
A recept a 8. napi bejegyzésemben található, mivel a fényképezőm itthon maradt, ezt bemásolom.
Rakott karfiol
Hozzávalók
1 fej karfiol
10 db tojás
10 dkg reszelt sajt
kolbász
szalonna
só, 1 ek mustár
Elkészítése
A karfiolt sós vízben puhára főzöm, 4 tojást keményre. Egy jénai tálat kizsírozok, az aljára 1 réteg karfiol kerül, aztán 1 réteg karikákra vágott főtt tojás, aztán 1 réteg karikákra szelt kolbász. A fele karfiol a tetejére kerül. 6 tojást habosra keverek, beleteszem a sajtot, sót és a mustárt. Ráöntöm a karfiolra, a tetejére beirdalt szalonnát teszek.
A karfiolt sós vízben puhára főzöm, 4 tojást keményre. Egy jénai tálat kizsírozok, az aljára 1 réteg karfiol kerül, aztán 1 réteg karikákra vágott főtt tojás, aztán 1 réteg karikákra szelt kolbász. A fele karfiol a tetejére kerül. 6 tojást habosra keverek, beleteszem a sajtot, sót és a mustárt. Ráöntöm a karfiolra, a tetejére beirdalt szalonnát teszek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése