A naptár szerint vége van a nyárnak. A valóságban is mutatja arcát az ősz, kissé borús, hűvöskés ez a reggel, lustálkodásra hajlamosít. Eszembe juttatja, hogy meg kell állni néha, ideje van a pihenésnek. Jó, hogy szombat van!
Pénteki menü
reggeli: - limonádé, szőlő, kávé
ebéd: - rántott sajt grillezett zöldségekkel / éttermi menü
vacsora: - házi kolbász paprikával
Pénteki menü
reggeli: - limonádé, szőlő, kávé
ebéd: - rántott sajt grillezett zöldségekkel / éttermi menü
vacsora: - házi kolbász paprikával
Ebéd
Újra készült a gyermekkényeztető madártej.
Hozzávalók:
2 db kókuszkrém - itt beszerezhető
1 l víz
6 db tojás
1 ek cukoressimo a krémbe - itt beszerezhető
1 tk cukoressimo a fehérje habba
1 ek gesztenyeliszt - itt beszerezhető
1 tk bourbon vanília - itt beszerezhető
Elkészítése:
A kókuszkrémhez keverem a vizet és felteszem főni. Közben ketté választom a tojásokat a fehérjét kemény habbá verem a cukoressimo-val, a sárgáját pedig a vaníliával, a gesztenyeliszttel és a cukoressimóval. A felfortt kókusztejbe szaggatom a fehérjehabot és mindkét oldalán megfőzöm. Szűrőkanállal kiszedem és a felhasználásig lefedem, így nem esik össze. A kikevert sárgájához kanalazok a tejből, vékony sugárban a tejhez öntöm és összeforralom. Kiöntöm egy dekoratív tálba és rászedem a habgaluskákat.