2011. október 22., szombat

Paleolit diéta napról napra

Korunk civilizációs betegségei, cukorbetegség, magas vérnyomás, elhízás alapvetően a helytelen táplálkozásunkra vezethető vissza. 20 éve folyamatosan fogyókúráztam és visszahíztam többnyire többet, mint amit leadtam. Az utóbbi évek hozadéka nálam is a magas vércukor, magas vérnyomás, magas koleszterin szint...
Döntenem kellet, hogy maradok a "kényelmes", megszokott életvitel és a gyógyszerek mellett, vagy váltok.
Keresgéltem a hosszútávon is betartható diéták között és így találtam rá a PALEOLIT táplálkozásra. Dr. Szendi Gábor Peleolit táplálkozás című könyve alapján elkezdtem a kúrát. Olyan ez, mit egy időutazás, vissza a kőkorszakba!

A paleolit táplálkozás, ahogy a nevéből is látjuk visszatérés ahhoz a táplálkozáshoz, amit őseink a genetikai fejlődés során folytattak. Alapvetően három alapanyag az, ami a paleolit táplálkozás alapját képezi, azok pedig a húsok, a zöldségek és a gyümölcsök. 



2011. október 18., kedd

A tibeti hangtálakról...

A tradicionális tálak 7–12 féle fémbõl készülnek, szakrális helyeken. A 7 õsi égitest szerint – arany-Nap, ezüst-Hold, higany-Merkúr, vörösréz-Vénusz, vas-Mars, ón-Jupiter, ólom-Szaturnusz, ezen kívül cinket, piritet, bizmutot tartalmaznak. A hangzás és a rezgési tulajdonság szempontjából a bronz optimális arányának nagy jelentõsége van. Minden újonnan készült tálnak tartalmaznia kell egy régi tál darabját a folyamatosság jelképeként.

A tálakat két csoportra oszthatjuk. A kisebb átmérõjû tálakkal legfõképp a fejet és a felsõtestet kezeljük. Jin típusuknál fogva az energiaszegény testrészeknél alkalmazzuk. Hasznos nyirokpangás, izületi problémák, porcok-forgók kopása esetén. A nagyobb, Yang típusú tálak erõteljesebben, kissé durvábban hatnak. Ezek görcsoldásra, méregtelenítésre, fájdalomcsillapításra, légzésjavításra szolgálnak. Õk a takarítók. Lerakódásokat, meszesedést, felgyülemlett salakanyagokat oldanak. Ezzel járhat az elsõ kezelés során egy kis kellemetlen érzés, enyhe fájdalom. Rezgésük olyan mélyen hatol be a szervezetbe, hogy minden sejtet fel tud ébreszteni, aktivizálni tudja a sejtmembránon keresztül. A csontvelõben is ki tudja fejteni 
jótékony hatását. 

Leggyakrabban a hétfémes zengõtálakhoz lehet hozzájutni, melyet többnyire Indiában állítanak elõ kézimunkával, de Nepálban, Tibetben is mûködnek ilyen manufaktúrák. A tálak kovácsolása több évszázados hagyományon alapszik.

http://keresd-magad-degeszre.net/page.php?pa=6ac14f48-b356-3ff3-7400-4e0c24007f9f&sr=pulaievi@gmail.com

2011. október 17., hétfő

Tibeti hangterápia

A hangrezonanciát õsidõk óta használja az emberiség gyógyítás céljából. Az ütemes dobolás általi transzállapotban bekövetkezõ gyógyulás és gyógyítás õshazája az indián sámánok Amerikája. Keleten inkább a szertartásokhoz használt tálak, csengõk megszólaltatása hozta meg az eredményt. Kolostorokban a gyógyító puják, mantrák és az ércedények együttes hangzata helyezte az embert transzközeli állapotba. Ezeket a tálakat használták kifejezetten gyógyításra is. Errõl szóló leírások már a Védákban is megtalálhatók. Kedvelt megnevezésük: Tibeti zengõtálak, de Indiában és Nepálban is elõszeretettel alkalmazzák és oktatják is.


A megszólaltatott tál az emberben felgyülemlett és besûrûsödött alul rezonált energiákat feloldja, majd gyógyító rezonanciával tölti fel. Ennek eredményeképpen az elsõ kezelés során kisebb fájdalmak is felléphetnek leginkább a már eleve fájó, alulmûködõ szervekben, testrészekben (vese, alhas, tüdõ stb.). A kezelés végére jelentõs javulással lehet számolni. Egy tál megközelítõleg nyolc-tíz hangrezonanciát bír elõidézni a tál és a kezelõ személy minõségének függvényében. Egy jól kialakított tálnak van egy alaphangja, rendelkezik egy felhanggal és legkevesebb egy-két alhanggal. Ezek összességét három hangszinten lehet és tudjuk manipulálni. Egy tompa-mély, egy magas-sípoló és egy érces hangtartományban. Legkevesebb három tartományban elõidézett három hangfrekvencia az kilenc gyógyító hanghullám egy tálból. Egy kezelés során legkevesebb kilenc zengõtálat használok. Ez közel száz hanghullámot tud produkálni, amennyiben a tálak különbözõ méretûek és falvastagságúak.