2012. november 7., szerda

Nordic walking a Konda -Völgyben


Nagyon szeretem ezt az ösvényt. Szerencsés adottság, a város közepén  ez a maroknyi TERMÉSZET.



Lógott az eső lába, de ez nem tartott vissza, nosztalgiáztam egy órácskát. Mielőtt kiköltöztem a városból naponta gyalogoltam itt.

Keddi menü

reggeli: - limonádé, alma, kávé
ebéd: - minestrone, milánói borda /éttermi menü
vacsora: - angolszalonna, káposzta saláta

A szokásos reggeli limonádé


2012. november 6., kedd

Kolbászos rántotta


Kicsit korán borult virágba a karácsonyi kaktusz. Távolinak tűnnek még az ünnepek...

A paleosok legegyszerűbb és leggyorsabb meleg harapni valója a rántotta. Sok változatban készítettem már, tegnap a kolbászos variáció került terítékre.


Hétfői menü

reggeli: - limonádé, alma, kávé
ebéd: - kolbászos rántotta, káposzta saláta
vacsora: - házi szalámi és sóval érlelt savanyúság


2012. november 5., hétfő

Káposzta saláta


Eddigi legsikeresebb káposzta salátám. Kellett hozzá egy jó káposztagyalu és egy kis fortély, amit eddig nem ismertem, no és persze a kiváló minőségű tökmagolaj, ami szintén nincs túl gyakran. 
Hozzávalók:
1 kg káposzta
3 db paprika
1 dl természetes erjesztésű ecet
4 ek nyírfa cukor
1/2 l víz
tökmagolaj ízlés szerint
só, bors, kömény
Elkészítése:
A káposztát és a paprikát legyalulom és, mintha kenyeret dagasztanék megtöröm. Besózom és fél órát állni hagyom. Közben elkészítem a levet, a vízbe keverem az ecetet, a cukrot, a borsot és a köményt. Addig keverem, míg a cukor felolvad. A káposztát kinyomkodom, üvegtálba teszem és ráöntöm a levet. Tálaláskor meglocsolom tökmagolajjal.

Vasárnapi menü

reggeli: - limonádé, alma, kávé
ebéd: - húsleves és a benne főtt hús és a zöldségek
vacsora: - káposzta saláta

Ebéd


2012. november 4., vasárnap

Zentai lucskos káposzta


Zentai kedves olvasómtól kaptam a receptet még a nyáron. Most jött el az ideje, hogy kipróbáljam. A csülökpörkölt maradéka remek alap volt.

Szombati menü

reggeli: - limonádé, alma, kávé
ebéd: - zentai lucskos káposzta
vacsora: - halászlé / vendégségben

Zentai lucskos káposzta


Hozzávalók:
maradék csülökpörkölt
1 kis fej káposzta
1 csokor kapor
Elkészítése:
A káposztát cikkekre vágom és enyhén sós vízben puhára párolom. Összeforralom a pörkölttel és megszórom a kaporral.

Halászlé