2013. december 8., vasárnap

Az idei mézeskalács - liszt- és cukormentesen


Hozzávalók:
20 dkg mandulaliszt
20 dkg gesztenyeliszt
2 tojás
15 dkg kókusz zsír
5 ek olvasztott méz
1 tk szódabikarbóna
1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
a tetejére: mandula, mák szezámmag, mazsola, csokireszelék
Elkészítése:
A mandulát és a lisztet keverőtálba teszem és belemorzsolom a zsírt. Aztán hozzáadom sorjában a többi alapanyagot és összegyúrom. Csak annyi ideig, míg a tészta összeáll. 1 éjszakára a hűtőbe teszem. Kinyújtom, kiszurkodom karácsonyi figurákkal.(csillag, fenyő, üstökös, stb) Papírral bélelt tepsibe teszem, a tetejét megkenem tojással és 180 fokon 12 percig sütöm.
Ez a mézeskalács azonnal is fogyasztható, puha omlós.



Megjegyzés küldése