2013. április 1., hétfő

Édes élet


Kókuszos kocka


Hozzávalók:
Tésztához
40 dkg gesztenyeliszt
15 dkg nyírfacukor
2 ek méz
10 dkg zsír
2 db tojás
2,5 dl kókusztej
1 sütőpor
A bevonóhoz:
10 dkg kókuszolaj
15 dkg nyírfacukor
6 ek kókusztej
3 ek kakaó
3 ek rum
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tésztához valókat kikeverem és sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm. Előmelegített sütőben, takarék lángon tűpróbáig sütöm (40-45 perc).
Miután kisült rácsra borítom és hűlni hagyom. Közben felfőzöm a mázhoz való alapanyagokat a kókuszreszelék kivételével, a rumot a végén öntöm bele. Gyorsan kockákra vágom a tésztát és a mázba mártogatom, majd beleforgatom a kókuszreszelékbe.

Az elkészült húsvéti finomságok képekben: