2016. március 6., vasárnap

Medvehagyma hurrá! - medvehagymás, sonkás omlett

A tegnap délutáni kirándulás célirányosan a medvehagymásba vezetett. Merészen azt gondolom, hogy visszavonhatatlanul vége a télnek. Tudom, bármi jöhet még, de jó érzéseket váltott ki belőlem ez a gondolat. Kettő és fél éves Sára unokám és a barátnőm volt a kísérőm.



Ahogy a képeken látszik, szépen bújik az erdő első ehető ajándéka. Ez még nem a bespájzolás időszaka, ez még a frissességé.

Medvehagymás, sonkás omlett


Hozzávalók:
3 tojás
5 dkg sonka
só, bors
1 tk zsír

Elkészítése:
A sonkát megpirítom a zsíron, ráöntöm a felvert, fűszerezett tojást és megszórom az apróra vágott medvehagymával. Fedő alatt sütöm, így a teteje is kicsit megszilárdul. Félbe hajtva tálalom.