2012. november 5., hétfő

Káposzta saláta


Eddigi legsikeresebb káposzta salátám. Kellett hozzá egy jó káposztagyalu és egy kis fortély, amit eddig nem ismertem, no és persze a kiváló minőségű tökmagolaj, ami szintén nincs túl gyakran. 
Hozzávalók:
1 kg káposzta
3 db paprika
1 dl természetes erjesztésű ecet
4 ek nyírfa cukor
1/2 l víz
tökmagolaj ízlés szerint
só, bors, kömény
Elkészítése:
A káposztát és a paprikát legyalulom és, mintha kenyeret dagasztanék megtöröm. Besózom és fél órát állni hagyom. Közben elkészítem a levet, a vízbe keverem az ecetet, a cukrot, a borsot és a köményt. Addig keverem, míg a cukor felolvad. A káposztát kinyomkodom, üvegtálba teszem és ráöntöm a levet. Tálaláskor meglocsolom tökmagolajjal.

Vasárnapi menü

reggeli: - limonádé, alma, kávé
ebéd: - húsleves és a benne főtt hús és a zöldségek
vacsora: - káposzta saláta

Ebéd


Megjegyzés küldése