2016. március 2., szerda

Mézes kevert mandulalisztből aszalt gyümölcsökkel

Érzem a tavasz leheletét. Ideje szétnézni a télire bespájzolt holmik között. Miféle kincseket rejt még a kamra? Nálam pl. megbújt egy cipős doboz vegyes aszalt gyümölcs. Azonnal nekiláttam a sütésnek! :-)


Hozzávalók:
4 db tojás
12 ek mandulaliszt
6 ek méz
1 bögre vegyes aszalt gyümölcs (házi)
1 dl főzött feketekávé
1/2 dl étolaj
2 cm reszelt gyömbér
1kk fahéj
1 sütőpor
Elkészítése:
Az aszalt gyümölcsöket előző este beáztatom. Az összes hozzávalót kikeverem és papírral bélelt tepsibe öntöm. A tetejére szórom az aszalt gyümölcsöket. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.

2016. február 29., hétfő

Különleges nap a mai - és egy isteni zöldbab főzelék

Már tegnap este foglalkoztam gondolatban azzal, hogy február 29-edike egy különleges nap lehet, ha azzá tesszük. Ez egy ajándék nap. 4 évente csak egyszer kapjuk. Bevillant egy pillanatra az is, hogy milyenek lehetnek a szülinapjai azoknak akik pont ezen a napon születtek. Mosolyogva adtam hálát az égnek, hogy én nem...én szeretek mindent a napján ünnepelni.

Ebből a gondolatmenetből jött az ünneplés és az ajándék ötlete, mert ünnepelni jó. Fantasztikus érzeteket kelt bennem. Az igazán jó dolgok pedig akkor történnek velem, amikor ezeket a jó érzeteket generálom magamban.

Jönnek is a jó hírek, váratlan hívások és meghívások folyamatosan. Mi lesz még itt ma? :-)

Ez óriási, csináltam magamnak egy ÜNNEP NAPOT! 



Zöldbab főzelék



Hozzávalók:
1/2 kg mirelit zöldbab
1 tk zsír
1 ek gesztenye liszt
2 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
só, kömény

Elkészítése:
A zsíron kicsit megfuttatom a lisztet, belevágom a fokhagymát és megszórom a paprikával. Hideg vízzel felengedem, felforralom és beleteszem a zöldbabot. Kicsit sózom, összeforralom és takarékon, fedő alatt puhára párolom.