2014. január 14., kedd

Egyben sűlt, szalonnával tűzdelt szarvascomb


Hozzávalók:
1,5 kg szarvascomb
10 dkg szalonna
1 szál sárgarépa
2 fej hagyma
1 dl tárkonyecet
2 ek zsír
só, bors, babérlevél, kömény
Elkészítése:
Sütés előtt 3 nappal bepácolom a húst. A szalonnát felvágom vékony csíkokra és megtűzdelem a szépen megtisztított húst, majd egy tálba teszem. A sárgarépát és a hagymát felkarikázom, hozzáadom a só kivételével a fűszereket, felöntöm 1 1/2 vízzel az ecettel és összeforralom. Még forrón a húsra öntöm. Amikor kihűlt fedőt teszek rá és a hűtőbe teszem. Naponta megforgatom. Végül a nagy teflonedényben felforrósítom a zsírt, közben lecsepegtem a pácból kivett húst, megsózom és minden oldalán pirosra sütöm. A pácléből öntök alá egy keveset és néha forgatva puhára párolom. Ha elfőtte a levet, apánként pótlom. 
Megjegyzés küldése