2011. december 6., kedd

Paleolit napi menü...45. nap

45 nap, ami felforgatta az életemet. Közelebb vitt a jó formámhoz, rengeteg energiát, frissességet és erőt adott...
Sokszorosan megtérül, ha az ember foglalkozik magával. Nem is értem, hogy miért vagyunk hajlamosak elhanyagolni ezt a kérdést. Fontos és nem fontos dolgaink rangsorolásában miért kerül az utolsó helyek egyikére?
Az igazi változásokat mi indíthatjuk el. Bármit szeretnénk megváltoztatni, az első lépést nekünk kell megtenni. Miért nem tesszük?
A változtatásaink halogatása mögött -neveltetésünkből , társadalmi elvárásokból adódóan- félelmek rejtőznek. A félelem egy olyan illúzió, amit az elménk gyárt, hozzákapcsolva különböző hiedelmeket.
Ha a valóságot nézem, mindenkinek akkor jó, ha nekem is jó, ha én "rendben" vagyok. Ezért az első helyre kerültem. Hogy valójában ezt éljem, segített az életmód váltás.

Hétfői menü

reggeli: - naspolya
ebéd: - sajtos tojás főtt céklával
vacsora: - halászlé ( étteremben )

Sajtos tojás


Hozzávalók:
3 db tojás
2 dkg sajt
Elkészítése:
Lereszelem a sajtot és felforrósított serpenyőben kicsit megolvasztom. Ráütöm a tojásokat, megszórom a sóval és összekeverem. 

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

csí vagyok: Mennyire igaz, hogy a szülői minta lehet káros. 20 éves unokahúgom hat hete kezdett paleózni, mart nagyon szeretne fogyni - nem kövér, hanem az átlagos mai 20 éves úszógumival, kicsit nagy kofferral. Egy hónapig csak himihumi módon csinálta, mert az apja (a bátyám) folyton cikizi miatta. Szerinte csak úgy lehet fogyni, ha az ember nem eszik, és ez a paleózás cak bohóckodás. 4 hét után még semmi eredmény nem volt - pont mert folyton evett egy kis ezt, egy kis azt - főleg a környezet unszolására, gyakorlatilag elvárására. :( Ekkor megmérgesedett, és nem foglalkozik tovább a véleményekkel "jóindulatú" tanácsokkal, keményen betartja a diétát, és eljár futni. 2 hét alatt lement 3 kiló róla. Szomorú, hogy az apja, aki magasvérnyomásos, túlsúlyos és már volt cukorproblémája ahelyett, hogy támogatná és átvenné a jó ötletet, képtelen elszakadni a saját rossz gondolkodásától.

hangoskodo írta...

Köszönöm a karácsonyi sütit! :-)