2016. február 15., hétfő

Sörben sült sertéscomb zöldbab ágyon


Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
1/2 kg zöldbab
2 nagy fej hagyma
10 dkg szalonna
1/2 l sör
fűszerek ízlés szerint

Elkészítése:
Először a húst befűszerezem: só, bors, kömény, fokhagyma olaj. A kacsasütő edény aljára kockázom a szalonnát, ráteszem a zöldbabot és a vastagra szeletelt hagymát. Kicsit sózom és megszórom egész tarka borssal. Erre helyezem a befűszerezett combot, leöntöm a sörrel és fedő alatt kezdem sütni az előmelegített sütőben kb. másfél órát. Félidőben egyszer megfordítom a húst. Majd fedő nélkül, többször forgatva sütöm, míg a hús meg nem pirul.

Szeletelés előtt fél órát pihentetem. A hús alatt párolódott zöldséggel és céklával tálalom.