2013. november 21., csütörtök

Kemikáliáktól mentesen

Kiépítettem a saját forrásaimat, tudom, hol kell vennem a húst, a kolbászt, a szalonnát, a tojást, a zöldségeket. A tegnap esti vacsorám is ennek az alapszabálynak felel meg. A kolbászhoz való sajtot magam készítem, most éppen a csilishez és a kaproshoz fűlt a fogam.


Bevallom, hogy a személyi higiénia és tisztítószerek gondot okoztak. Áttértem ugyan a házi szappanokkal való mosdásra, de nem éreztem igazán jól magam, valami hiányzott a jó komfortérzethez. Keresgéltem, próbálkoztam. A keresést felgyorsította a nyáron tönkrement mosógépem. Beállt a dob, se jobbra se balra. A szerelő, miután a mosási szokásaimról faggatott, megállapította, hogy azzal van a baj. (Az már külön pech volt, hogy az én mosógépemet már úgy gyártották, hogy ne lehessen szerelni -ha elromlik vegyek újat- , tehát ki is dobhattam). Pontosan nem emlékszem az idejére, de 4-5 éve áttértem a bio mosásra, régebbi írásaimban írtam is arról, hogy mosódióval és mosószódával mostam és saját készítésű, ecetes öblítőt használtam. Nos, mivel ezek nem síkos anyagok, nem volt megfelelő kenése forgó részeknek. A vegyszerekhez visszatérni nem akartam, ezért gyorsult fel a keresgélés tempója. Lévén kozmetikus a helyén kezelem ennek a jelentőségét. A bőrünk a legnagyobb felületünk, ahol felszívódnak amit magunkra kenünk és amivel érintkezünk. Alaposan górcső alá vetettem a leendő megoldásaimat.
Újratervezés indult: 3-4 hónap tapasztalata alapján már bátran merek beszélni arról, hogy mivel tisztálkodom, mivel mosok és utalva a tegnapi bejegyzésemre, milyen kávét iszom.

Ezzel mosakszom:


Ezzel mosom a hajam:


Ezzel mosom a fogam:



Ezekkel sminkelek:

Ezzel mosok:


Így történt, hogy most kávéból is ezt iszom:


2013. november 20., szerda

Kávé kávé kávé

Két éve már, hogy blogírásra adtam a fejem. Akkoriban mély válságban volt az életem és szerettem volna kikerülni a gödörből. Kerestem a kiutat, próbálkoztam ezzel-azzal...Az írás ötlete amikor felmerült, még nem volt meg a téma. Ínyenc vagyok, ahogy az már a két év produktumából kiderült, a kévét imádom, így az első írásaim egyike volt:


A kávé felfedezéséről sok érdekes történet létezik.


 Abesszínia Kaffa nevű tartományában egy pásztor észrevette, hogy a szerzetesek által rábízott kecskék nyugtalanul ugrándoznak, pihenés helyett éjszaka is dobognak. A pásztor félt, hogy baj lesz a kecskékkel, ezért jelentette a furcsa esetet a szerzeteseknek. A szentéletű férfiak kivonultak a legelőre, és megfigyelték, hogy mivel is táplálkoznak az állatok? A környéken közepes méretű, fényes levelű cserjék nőttek, amelyeken csillag alakú, fehér virágok és piros bogyók voltak. Szedtek néhány maréknyival a termésből, és este a kolostorban levest főztek belőle. Ízlett nekik a főzet, ezért derekasan fogyasztották. Ám ezután nem tudtak elaludni, és éberen töltötték az éjszakát. Így fedezték fel és jöttek rá a kávé serkentő hatására. Volt, amikor tiltották, sőt büntették fogyasztását, később divatba jött, kávéházak létesültek, amelyekben már nemcsak a kávé, mint élvezeti cikk volt a vonzerő, hanem elsősorban a pezsgő társadalmi élet.
A kávé, mint haszonnövény termesztése a világ mezőgazdaságában csaknem olyan fontossággal bír, mint a gabona, a rizs vagy a kukorica termesztése, pedig a kávé nem alapélelmiszer.
Nem sok növényről, élelmiszerről, italról mondható el, hogy olyannyira befolyásolta világunk működését, mint a kávé. A világ kávékultúrája folyamatosan formálódik. Európában vannak régiók, országok, melyek kávéfogyasztási kultúrája nagyon híres. Továbbá jelentősen formálódott az utóbbi évtizedekben az otthoni és a különleges minőségű kávék fogyasztásának módja is.
Ez utóbbi fő oka, hogy a világ jóléti államai (Skandináv országok, Ausztrália, Amerika, Kanada) felfedezték maguknak az olaszok espresso kultúráját. Az espresso egyszerre ital, fogyasztási mód, italkészítési technológia, vendéglátási forma. Az espresso ital és kultúra az, ami a világ kávékultúrájára ma a legnagyobb hatással van.



Ma újra a kávé van terítéken,

mert az életmódom fontos része lett minden téren a kemikáliák elkerülése. Fokozatosan űztem el az ételeinkből és fürdőszobából is a vegyszereket. Ez utóbbiról majd holnap írok bővebben, hisz ez irányú törekvésem vezetett el újra a kávéhoz is, amit szívből osztok meg.

A világ legjobb ízű „egészséges” kávéja.

Akik megtapasztalták a Sisel KAFFÉt, egyöntetűen állítják, hogy ha kávéról van szó, egyetlen más márka sem veszi fel a versenyt az aromájával, ízével és jótékony hatásaival. Lágy, hagyományos fekete pörkölt kávénktól a luxusminőségű lattéig a Sisel minden ízlésre tud egy egyedi keveréket.
Prémium minőségű kávébabjaink a Panamai vulkánikus hegység ősi fennsíkjain növekszenek. Azonnal oldódó Premium Panama Boquete Gesha Feketekávé. Ebben a világon egyedülállóan gazdag környezetben fejlődnek az édes kávészemek. Ez a tartalmas kávékeverék a Chaga-, Gotu Kola-, és Bacopa kivonattal és organikus Ganoderma őrleménnyel történő dúsításának köszönhetően a Sisel szerint nem csak a legjobb ízű, de a legegészségesebb kávé.
Bővebben itt!

2013. november 17., vasárnap

Az ezüstkolloidról

4-5 éve használom, főként  náthás időszakokban, de kipróbáltam már lábgombára is. Nálam a "házipatika" állandó tartozéka. Most találtam egy cikket, mely átfogó képet ad az ezüstkolloidról. Ajánlom figyelmetekbe.

Az ezüstkolloiddal számtalan betegséget lehet gyógyítani. Baktériumölő hatása nagyobb, mint bármely antibiotikumnak.