2016. február 22., hétfő

A 10 milliószoros nap ereje - február 22.



Évente négy tízmilliószoros napot határoznak meg a tibeti szerzetesek a buddhista hagyományok szerint. A Nagy Buddha-napokat a tibeti naptár alapján minden évben az első, a negyedik, a hatodik és a kilencedik holdhónapok 15. napján ünneplik. A tízmilliószoros napok Buddha fejlődésének állomásaihoz és megvilágosodásához kapcsolódnak, ezeket a buddhista vallásban ünnepnapokként tartják számon.

2016-ban az alábbi napokon kívánhatsz, teremthetsz tízmilliószoros erővel:

február 22-én,
május 21-én,
július 8-án és
október 22-én.

A tibetiek úgy tartják, ünnepnapjaikon minden gondolat tízmilliószoros erővel hat. Éppen ezért az évnek ezen a négy napján a pozitív, a fejlődésedet elősegítő gondolatokkal tudod az életed a vágyott irányba fordítani. Ha pozitív változást szeretnél az életedben, gondolkodj pozitívan önmagadról és az elérendő célodról.

Fordulj önmagad és mások felé szeretettel, jó szándékkal és előre mutató akarattal. Vagyis a tízmilliószoros napokon tégy is azért, amit el akarsz érni.

Tudnod kell, ezeken a különleges napokon nemcsak a pozitív gondolatok hatnak tízmilliószoros erővel, hanem a visszahúzó, félelmekkel, rosszindulattal teliek is. Éppen ezért a változásért lépj túl a visszahúzó vagy idejétmúlt gondolatokon, érzéseken, és teremts helyette új, boldog, szeretettel teli világot magadnak.

Ne hibáztass másokat a saját életed nehézségeiért, hanem ismerd fel, hogy boldogulásodért egyedül te tehetsz. Ha az életed épp nem olyan, mint amire vágynál, az a te döntéseid következménye, és nem mások tehetnek róla.

Változtass gondolkodásodon! Próbáld meg elfogadni jelenlegi helyzetedet, és gondolj jó érzésekkel elérendő céljaidra. A tízmilliószoros napokon gondolj tudatosan arra, amit elérni szeretnél. Lásd magad boldognak, sikeresnek. Olyan gondolatokkal töltsd meg elmédet, melyek segíthetnek céljaidat elérni. Érezd meg a lelki békét, a megnyugvást, légy hálás életedért, az eddig elért dolgaidért, az elért eredményekért.

Szabadulj meg a tízmilliószoros napokon a fájdalmas gondolatoktól, érzésektől, azoktól a cselekvésektől, szokásaidtól melyeket nem kedvelsz. Próbáld ki legalább egyetlen napra, és megtapasztalhatod a buddhista holdhónapok különleges energiáját. És amikor a legkevésbé számítasz rá, céljaid valóra válnak.

Ne felejtsd, a tízmilliószoros napokon minden tetted, gondolatod tízmilliószoros erővel hat. Ha ezeken a napokon nagylelkű vagy embertársaiddal, adományozol, mindez tízmilliószoros erővel hat vissza rád is. Próbáld ki először csupán egy kedves mosollyal, gesztussal, tiszta szeretettel.



Válaszút előtt?  Én már döntöttem! Te hogy döntenél?

Szánj pár percet a tájékozódásra >>>>>