2013. december 1., vasárnap

Mézes kevert mandulalisztből aszalt gyümölcsökkel - adventi illatok



Mézes kevert mandulalisztből aszalt gyümölcsökkel

Hozzávalók:
4 db tojás
12 ek mandulaliszt
6 ek méz
1 bögre vegyes aszalt gyümölcs (házi)
1 dl főzött feketekávé
1/2 dl étolaj
2 cm reszelt gyömbér
1kk fahéj
1 sütőpor
Elkészítése:
Az aszalt gyümölcsöket előző este beáztatom. Az összes hozzávalót kikeverem és papírral bélelt tepsibe öntöm. A tetejére szórom az aszalt gyümölcsöket. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.


Hétvégi kényeztetés:

A szódabikarbóna kulcsfontosságú az egészséged és a szépséged megőrzésében

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Éva, kedves!
Örülök, hogy ismét szorgalmasan irogatsz nekünk és látsz el jó tanácsokkal.
Finoman néz ki a sütid!!!
Mandulalisztnél csak a finommá őrölt mandula vagy mandula-pellet van ebben a receptedben?
Üdv: Edit

Eva Kovacs írta...

Kedves Edit! A csomagolásra csak annyi van írva, hogy mandulaliszt.
Most, hogy mondod gondolkodom...szerintem pellet:-)
A finommá őrölt mandula kicsit "nehezebb", sütöttem már abból is, az tömörebb. Ez a süti habkönnyű.