2012. november 18., vasárnap

Utolsó munkálatok a kertben


Kicsit sokáig vártam, hogy a szabadidőm és az időjárás adott legyen. Nos, ez tegnap összejött, ezerrel sütött a nap és kapkodni sem kellett. 

Betakarításra várt a paszternák és a petrezselyem.Tízóraira akadt még pár fürt szőlő és füge. A szombati testedzés is megvolt, nyújtás és emelés...mindez ebben a csodálatos, lélekemelő késő őszi természetben. Dolgoztak az érzékszervek a szem, az orr a fül.


Ahogy azt eleimtől láttam , mint gondos gazda, pénteken elkészítettem az ebédet, a munkából hazatérve már csak az asztalhoz kellett ülni.

Főtt csülök, tormával


Gyakran főzök csülköt. Természetesen nem a multiknál vásárolt, kemikáliákkal kezeltet, hanem a hentesemtől rendelem, ahogy a kolbászt, szalámit és szalonnát is. A felvágottakat teljes egészében kiiktattam.
A csülök főzését a gyorsfőzőre bízom. Felöntöm vízzel, kevés ecetet, borsot, babérlevelet és paprikát adok hozzá. Még forrón kicsontozom és lehűtve fogyasztjuk. 

Németországból megérkezett féláron a gesztenyeliszt. Bátrabban nyúlok hozzá, este már "muszáj" volt kipróbálnom:-)

Amerikai palacsinta juharsziruppal (gesztenyelisztből)Hozzávalók:
5 ek gesztenyeliszt
2 dl kókusztej
3 db tojás
1 db banán
2 dkg mazsola
2 ek kókuszolaj
1 kk sütőpor
csipet só
Elkészítése:
Habverővel kikeverem a tojást a gesztenyeliszttel, a tejjel, a felolvasztott kókuszolajjal, csipet sóval és a sütőporral. Hozzákeverem a mazsolát és beleszelem a banánt. 1 órát pihentetem és kókuszolajjal kikent serpenyőben, a hagyományos palacsintához hasonlóan kisütöm. Tálaláskor juharsziruppal meglocsolom.


Nincsenek megjegyzések: