2012. november 20., kedd

Újabb variáció az amerikai palacsintára


A gyerekeim kívánságára készült, most almás változatban. Egy újabb gyors édesség a tarsolyomban. Pillanatok alatt elkészül és ez az alaptészta sokféleképp variálható. Legközelebb egy sós változatot fogok készíteni.

Almás amerikai palacsinta (gesztenyelisztből)


Hozzávalók:
5 ek gesztenyeliszt
2 dl kókusztej
3 db tojás
1 db reszelt alma
2 dkg mazsola
2 ek kókuszolaj
1 kk sütőpor
csipet só
Elkészítése:
Habverővel kikeverem a tojást a gesztenyeliszttel, a tejjel, a felolvasztott kókuszolajjal, csipet sóval és a sütőporral. Hozzákeverem a mazsolát és az almát. 1 órát pihentetem és kókuszolajjal kikent serpenyőben, a hagyományos palacsintához hasonlóan kisütöm. Tálaláskor juharsziruppal meglocsolom.

Nincsenek megjegyzések: