2012. december 15., szombat

Almás-habos


Újra itt vagyok. Többen is kerestek, voltak akik aggódtak, hiányoltak. Másfele vitt az élet, a régi, mindennapos bloggolás-ra már nem marad idő. Bevallom, hogy a mindennapos főzésre sem. Azért néha készülnek finomságok, ezekkel jelentkezem.

Almás - habos

Hozzávalók:
6 tojás
12 ek nyírfacukor
6 ek gesztenyeliszt
5 ek olajessimo
5 ek kókusztej
1 citrom leve
1 sütőpor
1,5 kg alma
fahéj
Elkészítése:
A tojások sárgáját kikeverjük a fele cukorral, a liszttel, az olajjal, a tejjel, a sütőporral és a citromlével. Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük. Míg a tészta sül lereszeljük az almát és a fahéjjal megszórva kicsit megpároljuk. Ha kisült a tészta, levesszük róla a papírt és visszatesszük a tepsibe. Rásimítjuk az almát. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a megmaradt cukorral és az almára kenjük. Visszatesszük a sütőbe és alacsony hőfokon, résnyire nyitva hagyjuk a sütő ajtaját és szárítjuk. 

Megjegyzés küldése