2014. január 4., szombat

Töltött káposzta pataki tálban


Elteltek az ünnepek, lassan a szabadságomnak is vége, mégsem kerültek fel a finomságok, amik készültek. A régi receptjeim szerint készültek, így ismétlésekre nem is pazarolnám az időt. Először csináltam így a töltött káposztát, illetve nem is töltött, csak gombócos, ahogy itt mifelénk szokás.

Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
75 dkg darált sertéshús
8 kis szelet szalonna
2 db hagyma
3 db tojás
1 bögre zabpehely
só, bors, őrölt paprika
Elkészítése:
A hagymát apróra felkockázom. A húshoz adom az 1/4 részét, a tojásokat, a zabpelyhet, sót, borsot,  őrölt paprikát és jól összegyúrom. Az előző este már beáztatott pataki tál aljára terítem a káposzta felét, rászórom a hagymát, megszórom pirospaprikával és ráhelyezem a vizes kézzel formázott gombócokat. Erre kerül a káposzta másik fele és a bevagdosott szalonna. Annyi vízzel öntöm fel, hogy éppen ellepje. Ráteszem a tára a fedelét és mehet a sütőbe. Lassú tűzön 3 órát sült.


Megjegyzés küldése