2014. november 5., szerda

Vargányapaprikás ördögnyelv tésztával


A glükomannán egy még kevéssé ismert rost, amiről kimutatták, hogy számos pozitív egészségügyi hatása van. A glükomannánt ma legtöbbször a konjak gyökérből, vagy ismertebb nevén az ördögnyelvből vonják ki. A glükomannánt egy teljesen természetes rost, amely a saját súlyának akár 200-szorosát is képes felszívni vízből, így legtöbbször ballasztanyagként, a gyomor eltelítésére használják. Kiváló tészták is készülnek belőle, Ázsiában igen népszerű eledel. A belőle készült hagyományos, kocsonyás, ízmentes japán tészta a shirataki nagyon alacsony szénhidrát- és kalóriatartalmú. Remekül beilleszthető a paleolit konyhába.
El lehet készíteni házilag is, de én ma egy gyors vacsorához készet vásároltam.

Vargányapaprikás
Hozzávalók:
1 nagy fej hagyma
1 ek zsír
30 dkg vargánya
1 paradicsom, 1 paprika
1 csokor petrezselyem zöldje
pirospaprika, só
Elkészítése:
A hagymát apróra kockázom és megdinsztelem a zsíron. Meghintem a paprikával és felöntöm 2 dl vízzel. Beleszelem a paprikát és a paradicsomot és jól szétfőzöm. Amikor kezd sűrűsödni, akkor teszem bele a felszelt vargányát és készre főzöm. A petrezselyem felaprítva a végén kerül bele. Összekeverem a közben kifőzött ördögnyelv tésztával és pár percet kevergetve a tűzön hagyom. 

Nincsenek megjegyzések: