2015. december 28., hétfő

Az ár és összetevők alapján választ kozmetikumot a magyar nők többsége

A magyar nők 83 százaléka ár alapján választ kozmetikumot. A második döntő szempont 72 százalékuknál, hogy milyen alapanyagokból készült a termék - derül ki a német CD kozmetikai termékeket gyártó cég és az NRC piackutató által végzett reprezentatív felmérésből.

    Az MTI-hez hétfőn eljuttatott összegzés szerint a vásárlói tudatosság az életkorral párhuzamosan növekszik a magyar nők körében. A 19-29 éves korosztálynak csak 55 százaléka figyel oda a termékek összetételére az átlag 72 százalékkal szemben. A 30-39 éves generáció hozza az átlagot, a 40-49 évesek körében viszont már 81 százalék számára fontos vagy nagyon fontos döntési szempont az összetétel.
    A válaszadók 76 százaléka állítja, hogy elolvassa az összetevők listáját a csomagoláson. Azok, akik nem olvassák el a listát, azért nem teszik, mert vagy nem értik a latin elnevezéseket, vagy nem érdekli őket ez az információ.
    A felmérés rámutatott arra is, hogy a megkérdezetteket legkevésbé (30 százalék) a csomagolás érdekelte, ezt követte 50 százalékkal a márkanév.

-MTI-

Érdekes felvetés lett volna azokhoz a hölgyekhez, akik az összetétel alapján (72%) választanak, hogy értenek-e hozzá...vajon tudják-e, hogy mik azok a kemikáliák, amiket mellőzni kell, vajon tudják-e, hogy milyen hatóanyagok illenek a saját bőrtípusukhoz?
Testünk legnagyobb kiválasztó szerve a bőrünk. egyáltalán nem mindegy, hogy mivel ápoljuk! A kutatások ma már egyértelműen bizonyítják a kozmetikumok jelentős százalékában jelenlévő anyagok egészségre káros hatását. Trend, hogy térjünk vissza természetes test- és bőrápolók világába és figyeljünk a szakemberek tanácsaira, hisz üzletek polcain nem ezek vannak döntő többségben és - ritka kivételtől eltekintve- tanácsokat sem kaphatunk a tájékozódáshoz.
A másik probléma, hogy a bőrtüneteink gyakran valami betegségnek az előhírnökei. A kívánt szépség nemcsak a kozmetikumok minőségétől függ, sokban a testi-lelki egyensúly kitükröződése. Elegendő figyelmet fordítasz erre?
Megtaláltad már ezt a harmóniát?

Ajánlásom:



Tudd, hogy mindez számodra is elérhető! Ingyenes tanácsadást kérhetsz: aloepatikus@gmail.com

Nincsenek megjegyzések: