Régi karácsonyokat idéz, dió-csoki-narancs... Valahogy ez is feledésbe merült. Egy szép dobozba rakva ajándéknak sem utolsó. Nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető, kezdő háziasszonyok is bátran próbálkozhatnak vele.
Hozzávalók:
20 dkg dió
10 dkg cukrozott narancshéj
5 dkg kókuszolaj
5 dkg kókuszolaj
2 dl kókusztej
10 dkg nyírfacukor
4 ek gesztenyeliszt
15 dkg étcsokoládé
2 dkg kókuszolaj
Elkészítése:
Begyújtom a sütőt, míg melegszik addig elkészítem a tésztát. Kis lábasba teszem a kókuszolajat a kókusztejjel és a nyírfacukorral, lassú tűzön összeolvasztom. Közben durvára aprítom a diót, a narancshéjat és hozzákeverem a masszához. Kicsit magasabb lángon kevergetve összeforralom. Leveszem a tűzről, ekkor keverem bele a gesztenyelisztet. Ezzel kész is a tészta. Sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanállal halmozom, kb. 5-5 cm távolságra, kb. diónnyit és egy kicsit lelapogatom. 10-15 percet sütöm, csak a széle kell, hogy kicsit megbarnuljon. 30-35 tallér jön ki ebből a mennyiségből (2 tepsi). Miután kihűlt felfordítva egy rácsra szedem. A csokit felolvasztom, hozzákeverem a kókuszolajat. Kiskanállal a tallérokra kenem. Miután a csoki rádermedt, lehet csomagolni. Én egy papírdobozba, a rétegek közé celofánt tettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése