2012. június 22., péntek

Paleolit napi menü 244. nap

Nagy-nagy béke van, túl a költözés legnehezebb napján. Van még teendő bőven, de a lényeg, a konyha megvan. A hétvégén már talán ki is próbálom.

Van még rajta igazítani való


Ebbe a pici konyhába mindenem befért. A régiben nagy konyhám volt, össze is gyűlt rengeteg felesleges dolog az évek alatt. Itt rend lesz:-)

Csütörtöki menü

reggeli: - limonádé, körte, kávé
ebéd: - brokkoli krémleves, töltött csirke
vacsora: - sült sajt, eper csatni

Sült sajt eper csatnival


Eper csatni

Hozzávalók:
1,5 kg eper
2 ek kókuszolaj - itt beszerezhető
2 fej hagyma
3 ek méz
0,5 dl borecet
3 db csili paprika, durvára őrölt bors, fahéj, szegfűbors
Elkészítése:
A fűszereket megpattogtatom a felforrósított kókuszolajon. Hozzáadom a felkarikázott hagymát és megdinsztelem. Belekeverem az epret és lassú tűzön kevergetve főzöm. Ízesítem borecettel és mézzel. Jól elfőzöm a levét, üvegekbe töltöm és 15 percre a tetejére fordítom. Így sokáig eláll.

Megjegyzés küldése