2012. október 31., szerda

Emlékezés


Ady Endre: Halottak napján 

Halottja van mindannyiunknak,
Hisz percről-percre temetünk,
Vesztett remény mindenik percünk
És gyászmenet az életünk.
Sírhantolunk, gyászolunk mindig,
Temetkező szolgák vagyunk!
-- Dobjuk el a tettető álcát:
Ma gyásznap van, ma sírhatunk!

Annyi nyomor, annyi szenny, vétek
Undorít meg e sárgolyón...
Hulló levélt hányszor feledtet
A megváltó, a gyilkos ón!...
Óh, hányszor kell a sírra néznünk,
Hogy vigasztaljuk önmagunk --
-- Dobjuk el a tettető álcát:
Ma ünnep van, ma sírhatunk!...

Keddi menü

reggeli: - limonádé, szőlő, kávé
ebéd: - húsleves, rántott máj
vacsora: - fűszeres császárhús

Fűszeres császárhús


Hozzávalók:
1/2 kg császárhús
1 piros paprika
3 gerezd fokhagyma
1 fürt szőlő
só, bors, kömény
Elkészítése:
Besózom, borsozom és megszórom köménnyel a felszeletelt császárhúst és egy serpenyőben, kevés víz hozzáadásával, fedő alatt párolom. Többször megforgatom és amikor már félig kész, akkor szeletelem rá a paprikát, a fokhagymát és rászemezgetem a szőlőt. Ha kell, akkor apránként pótolom a vizet és a végén lesütöm a zsírjára.

Nincsenek megjegyzések: