2013. november 26., kedd

Vadas marhasült


Ritkán jutok szép marhahúshoz, azt mondja a hentes, hogy az ára miatt nem nagyon meri rendelni. Most viszont hibátlan combot kaptam és a főzésnél derült ki, hogy inkább volt borjú, mint marha. Nem mentem vissza reklamálni, isteni volt! 

Vadas marhasült

Hozzávalók:
12 szelet marhacombszál 
2 nagy fej hagyma
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyem gyökér
2 ek zsír
babérlevél, só, bors, mustár, méz, 1/2 citrom leve
Elkészítése:
A hússzeletek a zsiradékon mindkét oldalán megpirítom. A zöldségeket felkarikázom és a húshoz keverem, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Sózom, borsozom, hozzáadom a babérlevelet és fedő alatt puhára párolom. Ez idő alatt a leve is elfő. Kiszedem a húsokat és összeturmixolom a zöldségeket. Ízesítem citromlével, mustárral és mézzel. Összeforralom és visszateszem a húsokat,


Nincsenek megjegyzések: