2014. október 12., vasárnap

Egyetlen dolog van, ami állandó: a változás

Tapasztalatból tudom, hogy bármi történjen is az életünkben, amit rossznak minősítünk, a továbblépéshez önmagunk rendbetétele a legfontosabb teendőnk. Addig a pontig, amíg a külső tényezők (a 2008-as válság miatti csőd) mögé bújtam, csak süllyedtem.
2011 őszén - amikor elkezdtem a blog írását - ennek tanúi lehettetek, alapvetően nem a paleolit életmód népszerűsítése volt a cél, hanem annak bemutatása, hogy egy igen mély állapotból, az életmód váltás és a blog adta kreatív tevékenység hogy emel fel, hogy jutok ki abból a csapdából, amibe belekeveredtem, vagyis helyesebben belekevertem magam.
Szép sorjában rendeződtek a dolgaim: izgalmas munkám lett, a kapcsolataim is rendeződtek. Ha az ember rendben, akkor jó dolgok történnek. Az ördög azonban soha sem alszik és történnek rossz dolgok is. A hozzáállásunk viszont más! Ma azt mondom, hogy azért történik a rossz, hogy valami jobb lépjen a helyébe. Ilyenkor válunk nyitottá, így megtalál bennünket a pozitív VÁLTOZÁS.
Igen, változom, változik a blogom is, az életmódváltozásról írtam eleget! Szeretnék írni a szenvedélyeimről (ebben a konyha továbbra is szerepel), a munkámról, az útról, amit járok.

Ahogy Buddha mondta, csak két hibát követhetsz el az úton:
1. El se indulni.
2. Nem végig járni!
Nos, én már elindultam.
Nekem nem az fontos, hogy mennyi pénzed van, hanem hogy akarj TUDNI!
Nem akarok neked eladni semmit sem, mert a tudást csak felkínálni lehet.
Talán segíteni fogok Neked, hogy végig tudd járni az utat.

A nagymama szerep az egyik legnagyobb örömforrás. Sára unokám első szülinapján.A csokitortát természetesen a mama kreálta.

Hozzávalók:

a tésztához:
8 tojás
6 ek gesztenyeliszt
2 ek kakaópor
3 ek juharszirup
1 kk sütőpor
a krémhez:
3 tojás
4 ek gesztenyeliszt
3 ek juharszirup
5 ek kakaópor
2,5 dl kókusztej
5 dkg jó minőségű keserű csoki

Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a juharsziruppal, majd a lisztet, a sütőport is hozzáadjuk és lassan beleforgatjuk a habot. Kivajazott sütőformába öntjük és 40 perc alatt megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tojásokat habosra keverjük a juharsziruppal, hozzáadjuk a kakaóport és a lisztet is. Majd felöntjük a kókusztejjel. Folyamatosan kavargatjuk, hogy ne legyen csomós és főzni kezdjük. Kis lángon addig főzzük, amíg besűrűsödik. A csokoládét darabokra tördeljük és mielőtt a krém kihűlne belekeverjük. A megsült tésztát kettőbe vágjuk és megkenjük a krémmel, a külsejét is bevonjuk vele, majd hűtőbe rakjuk egy fél órára. 

Nincsenek megjegyzések: