2015. április 7., kedd

A maradék húsvéti tojás

A maradékok feldolgozása no és húsmentes nap!- ez a mai nap szlogenje. Megterhelő volt az idei Húsvét. Talán mert a rossz idő miatt a lakásban rekedtünk, lényegesen kevesebb volt a mozgás. Ma már persze senki sem akarja a sonkát és a tojást. A sonka bezacskózva a mélyhűtőben landolt, megízesít majd egy bablevest. A tojásból pedig egy újabb krémváltozat készült.

Tojáskrém


Hozzávalók:
6 db főtt tojás
1 kis fej lila hagyma
1 tojás sárgája
1 dl olívaolaj
só, bors
Elkészítése:
A hagymát apró kockára vágom és besózom. A tojás sárgáját sűrűre keverem az olíva olajjal, ebbe szelem a tojásokat és villával töröm. Hozzákeverem a hagymát és a fűszereket.


Nincsenek megjegyzések: