2012. március 6., kedd

Paleolit napi menü...136. nap


A márciusi szél, mondogatta anyám, rossz szél. De hiába: akkor is szívderítő; a fák nedve kering benne, ózontól és a távoli tenger sós párájától illatos. Jó hónap a március; február már kiviharzik a hátsó ajtón, a tavasz az ajtók előtt várakozik. A március kedvez a változásoknak.
(Joanne Harris: Csokoládé)

Éled a természet, tenyerén hordoz a föld. Szinte óráról órára tapintható, érzékelhető a változás, a megújulás. A nordic walking túrák egyre színesebbek, bújnak az első virágok, a medvehagyma...
A mérleg is változást mutat, újabb fél kg, ez most az összesítésben 15 kg FOGYÁS !
Elmondom újra és újra, hogy leírhatatlan az örömöm és a lelkesedésem. Bár a fogyás volt az elsődleges oka annak, hogy életmódot váltottam, mostanra ez kezd háttérbe szorulni, eltörpül a rengeteg áldásos hatás mellett. 

Hétfői menü

reggeli: - alma
ebéd: - gyümölcsleves, zöld kenyér
vacsora: - maradék

Gyümölcsleves


Hozzávalók:
10 dkg aszalt gyümölcs/napon érlelt, vegyszermentes
1 l víz
1 ek paleo-gyümölcs - itt beszerezhető
1 ek kókusztejpor
fahéj, szegfűbors
Elkészítése:
Az aszalt gyümölcsöt a vízzel és a fűszerekkel puhára főzöm. A végén belekeverem a paleo-gyümölcsöt és a kókusztejport. Melegen fogyasztom, nyáron majd hűtve.

Zöld kenyér


Hozzávalók:
3 db tojás
3 ek tökmagliszt - itt beszerezhető
3 ek mogyoróliszt - itt beszerezhető
1 ek paleo-petrezselyem - itt beszerezhető
1 ek paleo-olaj - itt beszerezhető
1/2 dl víz
1 tk durvára őrölt kömény
1 tk sütőpor
1 kk só
Elkészítése:
A tojásokat kikeverem az olajjal, a vízzel, a köménnyel és a sóval. Hozzákeverem a tökmaglisztet, a mogyorólisztet, a paleo-petrezselymet és a sütőport. Szilikonos kenyérformába öntöm és előmelegített sütőben, 170 fokon fél órát sütöm.

Nincsenek megjegyzések: