A harmadik emeleten lakom. A lépcsőzéshez hozzá szoktam, de a cipekedés egy nagy bevásárlás után megerőltető. Tegnap egy 15 kilós csomaggal ballagtam, erőlködtem felfelé és megdöbbentett a gondolat, hogy ezt eddig folyamatosan magamon hordtam. Néha jó szembenézni ezzel az elrettentő példával.
Keddi menü
reggeli: - narancs
ebéd: - paksi halászlé
vacsora: - szalonna hagymával
Keddi menü
reggeli: - narancs
ebéd: - paksi halászlé
vacsora: - szalonna hagymával
Paksi halászlé
Az én halászlé receptem:
Hozzávalók:
1/2 kg hal
1 közepes fej hagyma
1 ek őrölt paprika (vegyesen erős és édes)
6 dl víz
só
Elkészítése:
A hal szeleteket besózom és pár órát állni hagyom. A hagymát apró kockára vágom és kevés vízzel megpárolom és átturmixolom. Beleteszem a halat, felöntöm vízzel, sózom és felforralom. Megszórom a pirospaprikával és kb. fél órát főzöm. Ma 2 kg halból készítettem és volt ikra is. Az ikrát a végén teszem bele, a befejezés előtt 10 perccel. Amióta ezeket az arányokat tartom, azóta mindig sikerül a halászlém. Fontos hozzá a jó minőségű pirospaprika! Ezt a receptet Baján tanultam.
Szalonna vacsora
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése