2012. március 7., szerda

Paleolit napi menü...137. nap

A harmadik emeleten lakom. A lépcsőzéshez hozzá szoktam, de a cipekedés egy nagy bevásárlás után megerőltető. Tegnap egy 15 kilós csomaggal ballagtam, erőlködtem felfelé és megdöbbentett a gondolat, hogy ezt eddig folyamatosan magamon hordtam. Néha jó szembenézni ezzel az elrettentő példával.

Keddi menü

reggeli: - narancs
ebéd: - paksi halászlé
vacsora: - szalonna hagymával

Paksi halászlé


Az én halászlé receptem:

Hozzávalók:
1/2 kg hal
1 közepes fej hagyma
1 ek őrölt paprika (vegyesen erős és édes)
6 dl víz
Elkészítése:
A hal szeleteket besózom és pár órát állni hagyom. A hagymát apró kockára vágom és kevés vízzel megpárolom és átturmixolom. Beleteszem a halat, felöntöm vízzel, sózom és felforralom. Megszórom a pirospaprikával és kb. fél órát főzöm. Ma 2 kg halból készítettem és volt ikra is. Az ikrát a végén teszem bele, a befejezés előtt 10 perccel. Amióta ezeket az arányokat tartom, azóta mindig sikerül a halászlém. Fontos hozzá a jó minőségű pirospaprika! Ezt a receptet Baján tanultam.


Szalonna vacsora


Megjegyzés küldése