2012. június 5., kedd

Paleolit napi menü 227. nap

A mediterrán piac elcsábított pár falatra. Vásároltam fügét, mazsolát, sajtot és articsókát. Ez utóbbi került tegnap a terítékre. Nagyon sajnáltam azt a sok szép levelet, amit le kellett vagdosnom róla. Az articsókának csak a közepe, az úgynevezett szív használható, így aztán tényleg csak, mint csemege fogyasztható. Ott a piacon, az eladótól kértem hozzá a receptet.

Hétfői menü

reggeli: - limonádé, füge, kávé
ebéd: - articsókás angolszalonna
vacsora: - sárgabarack

Ebéd


Hozzávalók:
4 db articsóka
10 dkg angolszalonna
1 fej hagyma citrom
1 db
kapor
Elkészítése:
A szalonnát felkockázom és a zsírjára sütöm, ráteszem a hagymát. Közben elkészítem az articsókát, levágom a szárát és a külső leveleit, félbevágom és meglocsolom citromlével és citromos vízben 10 percet főzöm. Leszűröm és hozzáadom a szalonnához és együtt sütöm, míg kicsit megpirul.
A végén megszórom kaporral.
Megjegyzés küldése