2012. június 6., szerda

Paleolit napi menü 228. nap

Folytatom a mediterrán napokat. A piacról hoztam még pár receptet is, így a tegnap készült káposztalevesét .  Izgalmas játék benézni más népek konyhájába. Jó pár ötlettel gazdagodhatunk. Hasonlóképpen készítettem eddig is, a belefőzött citromtól lett mediterrán.

Keddi menü

reggeli: - limonádé, eper, kávé
ebéd: - mediterrán káposztaleves
vacsora: - füge és cseresznye

Mediterrán káposztaleves


Hozzávalók:
1/2 kg sertéscomb felkockázva
1 kis fej káposzta
1 fej hagyma
1 ek olajessimo - itt beszerezhető
1 szál sárgarépa
1 zeller
1 karalábé
1 citrom
só, őrölt paprika, kömény, babérlevél, kapor
Elkészítése:
A hagymát felkockázom az olajon megdinsztelem, megszórom a paprikával és beleforgatom a húst. Felöntöm vízzel, fűszerezem és amikor felforrt belevágom a káposztát és a többi zöldséget. Hozzáadom a felkarikázott citromot és fedő alatt puhára párolom. Tálaláskor megszórom a kaporral.
Megjegyzés küldése