2012. június 30., szombat

Paleolit napi menü 252nap

Beértek a kovászolt zöldségeim. Ígértem, ha sikerül a próba, akkor közzéteszem. Nos, itt az eredmény, kiváló a szemnek és a szájnak.

Kovászolt uborka, tök és cukkini




Hozzávalók:
1 kg uborka
1 kg tök
1 kg cukkini
1 nagy csokor kapor
5 gerezd fokhagyma 
3 ek só
1 db krumpli
Elkészítése:
A krumplit lehéjazom,vékony szeletekre vágom és a felét egy 5 l-es befőttes üveg aljára helyezem, rárakom a kapor felét. A tököt szeletekre vágom, kikaparom a magját és függőlegesen az üvegbe rakom. A cukkinit is felszeletelem és szépen szorosan beleteszem az üvegbe. Az uborkát a szokásos módon, a végeit levágva és bevagdosva szintén sorba rakom. Megszórom a sóval, aztán rárakom a fokhagymát, arra a kaprot, a tetejére a krumpli másik felét. Felforralom a vizet és felöntöm úgy, hogy a krumplit is ellepje.

Pénteki menü

reggeli- mentás limonádé, banán, kávé
ebéd: - házi kolbász, kovászolt zöldségek
vacsora: - füstölt sajt, kovászolt zöldségek

Grillezünk ma, a sasliknak egy különleges pácot készítettem. 




Hozzávalók:
3 kg sertéscomb felkockázva
2 ek só
3 ek őrölt paprika
5 fej hagyma
2 dl konyak
2 citrom leve
1 ek durvára őrölt bors
1 maroknyi menta levél
2 ek olajessimo - itt beszerezhető
Elkészítése:
Besózom a húst, megszórom a paprikával és jól összekeverem. Hozzákeverem a felkarikázott hagymát és sorban a többi alapanyagot.
Megjegyzés küldése