2012. július 12., csütörtök

Paleolit napi menü 264. nap

Lassan visszatérek a dolgos hétköznapokba. Visszaáll a rend az életvitelembe. Figyelmes beosztással, gyorsan készülő ételekkel, újra jut idő a napi rendszeres mozgásra. Birtokba vettem az új konyhám is, tele vagyok kreatív ötletekkel. A paleo kis kertem ellát tiszta alapanyagokkal, most külön odafigyelést igényel a húsok beiktatása. A már rég sokat emlegetett önszabályozás most nem segít ebben, a legszívesebben zöldséget és gyümölcsöt ennék...ez ugye nem is csoda ilyen termények mellett:



Szerdai menü

reggeli: - limonádé, őszibarack, kávé
ebéd: - kelkáposzta főzelék
vacsora: - friss töpörtyű, zöldhagymával, paprikával

Kelkáposzta főzelék


Hozzávalók:
1 kis fej kelképoszta
3 gerezd fokhagyma
1 ek olajessimo - itt beszerezhető
1 ek gesztenyeliszt- itt beszerezhető
1 tk pirospaprika
só, kömény
Elkészítése:
A kelkáposztát csíkokra vágom,  és kevés vízzel felöntöm, fűszerezem és puhára főzöm. A felforrósított olajba belekockázom a fokhagymát, megfuttatom a gesztenyeliszttel, a pirospaprikával és kevés hideg vízzel felöntöm. Hozzákeverem a kelkáposztához és összeforralom.

Friss töpörtyű


Megjegyzés küldése