2012. augusztus 22., szerda

Paleolit napi menü 305. nap

Nálam most kezdődik a lecsószezon, mert a kertemben a paprika mostanáig váratott magára. A szárazság ellenére bő a termés. Kezd túlnőni rajtam a feladat, hirtelen annyi minden lett. Fő a fejem a hasznosításukról. Az aszaló folyamatosan dolgozik, most éppen sárgarépa, cukkini és édeskömény a tálcákon. Várakozik a paradicsom, a körte és a szőlő.
Szeretném a tartósítást vegyszermentesen megoldani. A lekvárfőzésre vannak ötleteim, egyenlőre a savanyítás gondot okoz. Örülnék pár szintetikus ecet és tartósítószer nélküli ötletnek.


Keddi menü

reggeli: - limonádé, körte, kávé
ebéd: - húsos lecsó
vacsora: - ua., mint az ebéd

Húsos lecsó



Hozzávalók:
1/2 kg felkockázott sertéscomb
1 kg paprika
1/2 kg paradicsom
3 fej hagyma
0,5 dl olajessimo - itt beszerezhető
2 tk őrölt paprika
1 ek méz
Elkészítése:
A húst a felforrósított olajon pár percig dinsztelem, aztán sózom, mézezem és egy kevés víz hozzáadásával fedő alatt puhára párolom. Közben vékonyra szeletelem a zöldségeket és amikor hús megpuhult hozzákeverem. Megszórom a paprikával és összefőzöm.

Nincsenek megjegyzések: