2012. október 24., szerda

Balzsamecetes császárhús

A természetben töltöttem a délutánt. Ijesztget a meteorológia, ezt sajnos megerősíti a ma reggeli kép:-ködszitálás, hideg...éles a kontraszt, hisz tegnap délután még rövid ujjú pólóban barangoltam. Délelőtt kicsit rendeztem a lakást, közben illatozott a konyhában a "mindent bele", ami van...

Keddi menü

reggeli: - limonádé, szőlő, kávé
ebéd: - balzsamecetes császárhús
vacsora: - ebédről maradt

Balzsamecetes császárhús


Hozzávalók:
1/2 kg császárhús
1 sárgarépa
1 karalábé
1 paszternák
1 zeller
1 hagyma
1 ek zsír
1 csokor petrezselyem zöld
só, bors, balzsamecet
Elkészítése:
Felmelegítem a szírt és minden alapanyagot egyszerre teszem bele - a húst felszeletelve, a zöldségeket felkarikázva. Sózom, borsozom és kevés víz hozzáadásával, fedő alatt puhára párolom. Amikor megpuhult, leveszem a fedőt és lesütöm a zsírjára. Meglocsolom balzsamecettel és megszórom a petrezselyem zölddel és összeforralom.
Megjegyzés küldése