2012. október 22., hétfő

Paleolit életmód testkontroll elemekkel

Elmúlt egy év. Rövid összegzésként elmondhatom, hogy a napokban leírt siker, csak a táplálkozás megváltoztatásával nem jöhetett volna létre. A táplálkozás, a mozgás és a lélek harmonizálása tette örömtelivé és valóban hosszútávon tarthatóvá az életmódom. Hajdan bevált módszerek fokozták a hatékonyságot ilyen a testkontrollos tapasztalatból átvett gyümölcs reggelik, ilyen egy másik régi diétámból átvett reggel fél citrom leve és ilyen a heti egyszeri koplalós nap beiktatása. Ezek mellett megtapasztalhattam, hogy szigorúság nélkül is működnek a beindított folyamatok. A saját konyhámban továbbra is paleolit ételek készülnek, az egyéb helyeken pedig lazán, csak az alapokra figyelve fogyasztok....lazán és könnyedén.


Csülköt főztem tegnap. Ez a csülök sóban pácolt és igazi füsttel tartósított. A főző vízbe tettem babérlevelet, borsot, csilipaprikát és egy kevéske borecetet.

Vasárnapi menü

reggeli: - limonádé, szőlő, kávé
ebéd: - főtt csülök saját készítésű mustárral
vacsora: - almás habos

Almás habos


Hozzávalók:
1 1/2 kg alma
6 db tojás
3 ek cukoressimo
6 ek gesztenyeliszt
5 ek olajessimo
5 ek kókusztej
bourbon vanília
fahéj
1/2 sütőpor
Elkészítése:
A tésztához kikeverem a tojások sárgáját 1 ek cukoressimoval, a gesztenyeliszttel, az olajessimoval, a kókusztejjel, a vaníliával és a sütőporral. Kizsírozott tepsibe öntöm és megsütöm. Közben lereszelem az almát és a fahéjjal megdinsztelem. Rákenem a tésztára. A tojások fehérjét 2 ek cukoressimoval kemény habbá verem és rásimítom az almára. Visszateszem a sütőbe és takarékon, résnyire nyitott sütőajtóval készre sütöm.


Nincsenek megjegyzések: