2011. december 4., vasárnap

Paleolit napi menü...43. nap



"Keresd a szépséget! Járj - kelj úgy, hogy nyitva van a szemed, és vegyél észre minden szépséget, ami örömet okoz neked.
Keress minden szeretnivaló tulajdonságot, látványt, illatot, érzést az utcán, a kirakatokban, az emberekben, ételekben-italokban.
Önmagadról se feledkezz meg! Benned is rengeteg szépség rejlik. Fedezd fel önmagadat most egy kicsit más szemmel!"

Főoldalra került a mai Lélekcsemegénk.  Tegyünk ma így, melegítsük fel a szívünket és másokét. Uralja öröm ezt a napot! 
Melegedjünk fel az emlékezésben, idézzük fel a felhőtlenül boldog időket. Vegyük elő az illatokat, a dalokat, a szavakat, a fényeket, mindent, ami előhozza belőlünk ezt az érzetet, a csodát, amiről megfeledkezünk gyakran a hétköznapok darálójában. 


Gondoskodok az illatokról. Tegnap a mézeskalács, ma a szegfűszeggel beszúrkodott narancs és a sütőtökös narancslekvár....

Szombati menü

reggeli: - naspolya
ebéd: - narancs, alma, kivi, mézeskalács
vacsora: naspolya

Paleo mézeskalács (laza paleó)


Hozzávalók:
20 dkg darált mandula
20 dkg zabpehely liszt
2 tojás
15 dkg kókusz zsír
5 ek olvasztott méz
1 tk szódabikarbóna
1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
a tetejére: mandula, mák szezámmag, mazsola, csokireszelék
Elkészítése:
A mandulát és a lisztet keverőtálba teszem és belemorzsolom a zsírt. Aztán hozzáadom sorjában a többi alapanyagot és összegyúrom. Csak annyi ideig, míg a tészta összeáll. 1 éjszakára a hűtőbe teszem. Kinyújtom, kiszúrkodom karácsonyi figurákkal.(csillag, fenyő, üstökös, stb) Papírral bélelt tepsibe teszem, a tetejét megkenem tojással és megszórom mandulával, mákkal, szezámmaggal, mazsolával, csokireszelékkel. 180 fokon 12 percig sütöm.
Ez a mézeskalács azonnal is fogyasztható, puha omlós.

Beírom az eredetit is, mert ez a legnépszerűbb a receptjeim közül, ez az, amit mindenki elkért, aki valaha kóstolt belőle.

Mézeskalács (paleósítás előtt)

Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 tojás
15 dkg zsír
15 dkg porcukor
3 ek olvasztott méz
1 tk szódabikarbóna
1/2 csomag mézeskalács fűszerkeverék
a tetejére: mandula, mák szezámmag, mazsola, csokireszelék
Elkészítése:
Ugyanaz, mint a fentié.

Megjegyzés küldése