2012. január 16., hétfő

Paleolit napi menü...86. nap

Nagyon belehúztam a héten, ledolgoztam másfél kilót. Összesen 12,5 kg 86 nap alatt! Ez pontosan a fele annak, amit célul tűztem ki magamnak Örülök, hogy az első fele ilyen gyorsan és könnyedén ment. Fontos megjegyeznem, hogy ennek az eredménynek -a paleo táplálkozás mellett- fontos része volt a rendszeressé vált mozgás is. A reggeli jóga, a nordic walking a szabadban, az úszás, a szauna. Igyekeztem minőségi alapanyagokat felhasználni, kerültem az iparban feldolgozott élelmiszereket. Megmutattam ( magamnak is ), hogy még a "szaladgálós" hétköznapokon is beilleszthető a konyhára- és a magamra fordított idő.

"Vigyázat! A paleolit táplálkozás ragályos, aki kipróbálja, és javulásnak indul az állapota, az úgyse fogja többé abbahagyni, mert nem szeretne újra cukorbeteg lenni, visszahízni a tízkilókat, nem kívánja vissza a fájó izületeit, migrénjét, menstruációs görcsét, vagy aknéit." (Szendi Gábor)

Vasárnapi menü

reggeli: - körtés sütemény
ebéd: - húsleves, főtt hús ananász-cékla csatnival, sajttal göngyölt karaj pataki tálban
vacsora: főtt hús csatnival

Sajttal göngyölt karaj pataki tálban




Hozzávalók:
12 szelet karaj
12 szelet sajt ( kb. 2x1 cm, saját készítésű )
1 kg sárgarépa
1 karalábé
a tetejére:
 5 dkg szalon csíkokra vágva
petrezselyem zöldje apróra vágva
10 kis szelet sajt
só, bors
Elkészítése:
A pataki tálat előző este beáztatom. A karajt kikloffolom beleteszem a sajtot és felgöngyölöm. Sorban a tál aljára teszem és kicsit megsózom. Erre kerül a karikákra vágott sárgarépa, aztán a karalábé, a petrezselyem zöldje és a szalonna. Kicsit sózom, megszórom durvára őrölt színes borssal, ráteszem a fedelét és a sütőben 2 órát párolom. Aztán leveszem a fedelét ráteszem a sajt szeleteket, a sütőt felső grillre állítom és pár percig grillezem. 

Ananász-cékla csatni ( a maradék - üvegben )



Hozzávalók:
2 doboz darabolt ananász konzerv
1 cékla
1 fej hagyma felkockázva
1 ek kacsazsír
1/2 dl balzsamecet
3 db chili paprika
só, kömény, mustármag, fahéj, kardamom
Elkészítése:
Felforrósítom a zsírt, beleszórom a fűszereket, megpattogtatom és beleteszem a hagymát. Kevergetve megdinsztelem. Aztán hozzáadom az ananászt és a lereszelt céklát. Kis vizet öntök alá és puhára párolom. A végén ráöntöm a balzsamecetet és botmixerrel átmixelem. A maradékot kis üvegekbe töltöm. 


Leveshús



Nincsenek megjegyzések: