2012. február 20., hétfő

Paleolit napi menü...121. nap

Vannak ételek, amik nagy kedvencek. Ilyenek a pataki tálban sültek különböző variációi. Az ebben készült zöldségeknek nincs a régi diétákra jellemző ízetlenségük. Ugyan hosszan sülnek, az összeállításuk percek alatt készül. Míg sül elvégezhető a napi edzés is. Régebben sokkal több időt töltöttem a konyhában. Kifogás keresőknek üzenem, hogy a paleolit étrend elkészítése nem időt, pusztán odafigyelést igényel.


Vasárnapi menü

reggeli: - kókuszgolyó
ebéd: - zöldséges apró hús pataki tálban
vacsora: - kocsonya

Zöldséges apró hús



Hozzávalók:
1/2 kg apró hús
1 kg sárgarépa
1/2 kg paszternák
4 gerezd fokhagyma
5 dkg szalonna
6 szelet sajt
só, durvára őrölt színes bors
Elkészítése:
A pataki tálat 1 órát beáztatom. Beleteszem a felkarikázott zöldségeket, sózom, borsozom. A tetejére kerül a hús, a kelkockázott szalonna, ezt is befűszerezem. Ráteszem a tál fedelét és előmelegített sütőben 2 órát sütöm. Leveszem róla a fedőt, rárakom a sajtokat. A sütőt felső grillre állítom és 15 percet pirítom.

Nincsenek megjegyzések: