Micsoda csütörtök volt, kívánni sem tudnék jobb napot! Délben a barátaimmal "torkoskodtunk", este paleo party volt nálam, 9-en ültünk asztalhoz.
Csütörtöki menü
reggeli: - alma
ebéd: - kacsasült pároltkáposztával
vacsora: - sajttal grillezett körte, bosnyák fazék, csokiszalámi, rumos-mákos csokigolyó
Hozzávalók:
a tésztához:
1 tojás
1 bögre darált mák
1/2 bögre nyírfacukor
1 bögre kókuszliszt
1 bögre kókusztej
1 citrom reszelt héja
1 maroknyi aszalt egres
2 ek kókuszzsír
1/2 sütőpor
a krémhez:
10 dkg étcsokoládé
1 dl kókusztej
2 ek nyírfacukor
1 dl rum
1 dl víz
5 dkg kókuszzsír
5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tésztához valókat alaposan összekeverem és előmelegített sütőben kisütöm. Közben elkészítem a krémet, a hozzávalókat a kókuszreszelék kivételével felfőzöm. A tésztát beletördelem egy tálba, ráöntöm a krémet és összegyúrom. Hidegre teszem kb. 1 órára. Vizes kézzel golyókat formázok és megforgatom a kókuszreszelékbe.
Csütörtöki menü
reggeli: - alma
ebéd: - kacsasült pároltkáposztával
vacsora: - sajttal grillezett körte, bosnyák fazék, csokiszalámi, rumos-mákos csokigolyó
Kacsasült pároltkáposztával
Sajttal grillezett körte cékla-alma csatnival
Bosnyák fazék
Hozzávalók:
1,5 dkg felkockázott vegyes hús
3 fej hagyma
1/2 kg sárgarépa
1/2 kg fehérrépa
1/2 kg paszternák
1 zeller
1 fej káposzta
3 db paradicsom
3 ek zsír
só, babérlevél, kömény, őrölt paprika
Elkészítése:
A hagymát felkockázom és a zsíron megdinsztelem. Rászórom a pirospaprikát, a húst és jól összekeverem. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, befűszerezem és fedő alatt párolom. Kb. fél óra után belevágom cikkekre a káposztát. A sárgarépát, fehérrépát, zellert, paszternákot karikákra, a paradicsomokat negyedelem és hozzáadom. Vízzel feleresztem és lassú tűzön készre főzőm. 9 l-es fazékban főtt, kb. 12 adag.
Csokiszalámi
Rumos-mákos csokigolyó
Hozzávalók:
a tésztához:
1 tojás
1 bögre darált mák
1/2 bögre nyírfacukor
1 bögre kókuszliszt
1 bögre kókusztej
1 citrom reszelt héja
1 maroknyi aszalt egres
2 ek kókuszzsír
1/2 sütőpor
a krémhez:
10 dkg étcsokoládé
1 dl kókusztej
2 ek nyírfacukor
1 dl rum
1 dl víz
5 dkg kókuszzsír
5 dkg kókuszreszelék
Elkészítése:
A tésztához valókat alaposan összekeverem és előmelegített sütőben kisütöm. Közben elkészítem a krémet, a hozzávalókat a kókuszreszelék kivételével felfőzöm. A tésztát beletördelem egy tálba, ráöntöm a krémet és összegyúrom. Hidegre teszem kb. 1 órára. Vizes kézzel golyókat formázok és megforgatom a kókuszreszelékbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése