2012. március 22., csütörtök

Paleolit napi menü...152. nap

Messzemenő következtetésekbe nem akarok belemenni, de megemlítem, hogy ez a kórság 3 nap alatt átvonult rajtam. A környezetemben hasonló tünetekkel 2-3 hétig gyötrődtek. Talán a megváltozott életmódom segített ebben is.
Van  egy kis csoport, akik követőim a paleolit életmódban és napi szinten konzultálunk. Óvatosan fogalmazok a saját tapasztalataimról, hisz egy példa nem lehet eklatáns. Van viszont pár dolog, ami közös és most már megosztható. Ilyenek:
- a fogyás
- az íz érzékelés és a szaglás finomodása
- jó alvás, friss ébredés
- szellemi frissesség
- étkezések utáni könnyedség
- megszűnt az édesség utáni "beremegés" (koplalós diétáink rémálma)
- a laborvizsgálatok javuló eredményei (kivétel nélkül mindenkinél érzékelhető, aki megcsináltatta)

Szerdai menü

reggeli: - alma
ebéd: - sült sajt bundázott zöldségekkel
vacsora: - bundázott zöldségek (a déli maradék hidegen is kiváló)

Sült sajt bundázott zöldségekkel


Hozzávalók:
3 szelet sajt (saját készítés)
1 fej hagyma
1 szál paszternák
1 tojás
1 ek paleo cikória-mix - itt beszerezhető
só, bors, mustár
1 ek zsír
Elkészítése:
A zsírt felforrósítom egy teflon serpenyőben és a sajtokat mindkét oldalán pirosra sütöm. Keverőtálba felütöm a tojást és kikeverem a fűszerekkel és a cikória-mix-el. Beleaprítom a hagymát karikákra, a paszternákot vékony hasábokra és jól összekeverem. Forró zsírba kanállal kis halmokat rakok és mindkét oldalán pirosra sütöm.
Megjegyzés küldése