2012. március 19., hétfő

Paleolit napi menü...149. nap

Szülinapoztunk tegnap a családommal. Ünnepi ebéd és jó hangulatú együttlét...
Délután pihenés a kedvenc fürdőmben, szauna szeánszokkal tűzdelve. Négy felöntésen voltam, volt tengersós, joghurtos, mézes és csokis. Dolgozom rendesen, minden eszközt bevetek, hogy szépen fogyjak. A szauna szeánszról írtam már, itt.

Vasárnapi menü

reggeli: - alma
ebéd: - húsleves, vaddisznó vele sült zöldségekkel, csokibomba
vacsora: - maradék

Vaddisznó sütőzacskóban

Hozzávalók:
1,5 kg vaddisznó borda
4 gerezd fokhagyma
10 dkg szalonna
2 ek paleoolaj - itt beszerezhető
só, szegfűbors, babérlevél
1/2 kg sárgarépa
1/2 kg cukkini
Elkészítése:
A húst 2 nappal a sütés előtt bepácolom, megspékelem a fokhagymával és a szalonnával, bedörzsölöm a fűszerekkel és meglocsolom az olajjal. Sütőzacskóba teszem a felkarikázott zöldségekkel és 3 órát sütöm.

Csokibomba ( ronda és finom)


Hozzávalók:
a tésztához:
7 db tojás
3 ek darált dió
2 ek gesztenyeliszt - itt beszerezhető
2 ek lenmagliszt - itt beszerezhető
1 ek cukoressimo - itt beszerezhető
1 kk szódabirarbóna
a krémhez:
7 db tojás
2 ek cukoressimo - itt beszerezhető
1 ek kakaó
10 dkg étcsokoládé
10 dkg kókuszolaj - itt beszerezhető
1/2 dl rum
1 kis doboz kókuszkrém - itt beszerezhető
Elkészítése:
Szétválasztom a tojásokat, a sárgáját habosra keverem a cukorral, hozzákeverem a liszteket és a szódabikarbónát. Felverem a fehérjét kemény habbá és apránként a tésztához keverem. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütöm. Rácsra borítom, lehúzom róla a papírt és hagyom kihűlni.
A krémhez a tojásokat kikeverem a cukorral és a kakaóporral. Gőz fölött, állandó keverés közben sűrűre főzöm. Beletördelem a csokoládét, hozzáadom a rumot és még pár percet, amíg a csoki felolvad, kevergetem. Leveszem a tűzről, belekeverem a kókuszolajat és a kókuszkrémet és kihűtöm.
Előveszek egy kerek üvegtálat, kibélelem folpack-al (ez esetben nálam kimaradt, azért lett ronda). A piskótából kivágok egy akkora korongot, amekkora az üvegtálam és a többit csíkokra vágom. A tál aljára öntök egy kanál csokikrémet ( amikor kihűlt még kicsit folyós ), egy réteg piskótát, aztán újra a krémet és így rétegezem, amíg el nem fogy. A tetejére ráöntöm az összes krémet és lezárom a félretett kerek lappal.
Pár órára a mélyhűtőbe teszem. Aztán kiveszem, pár perce forró vízbe állítom és tányérra borítom. Lehúzom róla a fóliát és megszórom csokireszelékkel.

Nincsenek megjegyzések: