2012. április 23., hétfő

Paleolit napi menü 184. nap

Ha itthon vannak a gyerekeim az ünnep a konyhában. Hogy mi számít ünnepi ételnek, az Tőlük függ. Többnyire hagyom, hogy irányítsanak. Így néha fura összeállítások kerülnek az asztalra. Így volt ez vasárnap is...hagyma...hagyma...hagyma.
 Jól tolerálják a paleo változatokat, ezért hosszú idő után először engedtem egy édes kérésnek, 5 tepsi lekváros piskótát sütöttem. Kettőt megettek melegében, hármat elvitelre.

Vasárnapi menü

reggeli: - alma
ebéd: - hagymaleves, bundázott sajt lioni hagymával
vacsora: - alma, csabai szalámi

Hagymaleves


Hozzávalók:
5 fej hagyma
1 ek zsír
1 ek szezámliszt - itt beszerezhető
1 csokor petrezselyem
só,bors
Elkészítése:
A hagymát felkarikázom és a zsíron megdinsztelem. Megszórom a szezámliszttel, felengedem vízzel, fűszerezem és készre főzöm. Tálaláskor megszórom petrezselyemmel és sajtot reszelek bele. (A fiúknak + 1 szelet pirítós)

Bundázott sajt lioni hagymával



Hozzávalók:
30 dkg sajt (saját készítés) felszeletelve
2 db tojás
1 ek szezámliszt - itt beszerezhető
2 fej hagyma
2 ek paleo olaj - itt beszerezhető
Elkészítése:
Felverem a tojásokat és jól összekeverem a szezámliszttel. Beleforgatom a sajtszeleteket és az olajon mindkét oldalán pirosra sütöm. Közben a hagymát felkarikázom, besózom és a bundázásból megmaradt tojáskeveréket ráöntöm, jól összekeverem és megsütöm.

Megjegyzés küldése