2012. április 25., szerda

Paleolit napi menü 186.nap

Tegnap beszámoltam a konyhám eszköz gyarapodásáról, ma ismét efféle hírrel szolgálhatok. Megérkezett az alapanyag rendelésem a Paleoshop-ból. Újra tele a kamra.


Gyakran vásárolok itt, mert az árú nagyon jó minőségű, gyorsan, pontosan szállítanak és az árak is kedvezőek. (A "Hangoskodó01" kuponkód 5% kedvezményre jogosít.)

Szaladgálós napom volt, ebédre csak a vasárnapi maradékot ettem és nagyon vártam az estét, hogy a gesztenyeliszttel újabb kísérleteket tegyek. Olaszországban nagy hagyományai vannak a gesztenyének, utazásaim szép emlékei. Most utazás híján olasz weblapokat, blogokat látogatok, ötletelgetek, aztán paleosítok. Készítettem már castagnaccio-t, palacsintát, kifőtt tésztát. Most egy piskótát. Ez annyira jól sikerül, hogy alkalom adtán el fogom készíteni a sós változatát is kenyér gyanánt.

Hétfői menü

reggeli: - 1/2 citrom leve, alma, kávé
ebéd: - hagymaleves
vacsora: - rozmaringos gesztenye piskóta

Hagymaleves


Rozmaringos gesztenye piskóta



Hozzávalók:
5 db tojás
10 dkg gesztenyeliszt- itt beszerezhető
1 ek méz
1 ek cukoressimo - itt beszerezhető
1 kk bourbon vanilia - itt beszerezhető
2 ek víz
1 szál rozmaring
késhegynyi só
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá-, a sárgáját a cukorral, a mézzel, a vaniliával és a vízzel habosra verem. Hozzáadom a gesztenyelisztet és apránként óvatosan belekeverem a fehérje habot. Szilikonos muffin formába kanalazom, a tetejét megszórom rozmaring levéllel és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések: